Jste na začátku cesty. Jako mnozí jiní jste se nechali zlákat vidinou slávy, kterou si zasloužíte, protože to budete vy, kdo najde ztraceného knihovníka. To jste ještě nevěděli, do čeho se pouštíte, a že se váš život už navždy změní. 

Možná jste i vy byli mezi úspěšnými pátrači, kteří se snažili pomoci zoufalým knihovnicím najít jejich zmizelého kolegu a přitom zjistili, že berounský knihovník našel magickou knihu. Ta ho postupně zcela pohltila a nakonec vtáhla do jiného světa. Knihovnice teď sedí před vámi. Věří, že jejich kolegu je pořád možné zachránit. Ukazují vám onu knihu. Nedávno se jim povedlo přečíst zaklínadlo, kterým si knihovník otevřel bránu do jiného světa. Záhadné události, které od té doby pozorují, nasvědčují tomu, že bránu otevřel. Ale kde? Jestli jim chcete pomoci, musíte ji nejdříve najít. 

Vydáte se domů provést poslední přípravy na cestu. Plán je jasný. Najdete bránu, projdete jí, vypátráte knihovníka a vrátíte se domů.

Knihovník za sebou zanechal stopy, ty vás zavedou k bráně. Zajímá vás, co měl knihovník za lubem? Je vůbec ještě naživu? A není za jeho zmizením ještě něco víc?  Abyste vše rozmotali, musíte dojít k jedné z berounských staveb. U ní na vás bude čekat zvířecí společník, bez kterého se dále nedostanete. Zjistíte, že takový zvířecí parťák je pro úspěch výpravy nezbytný. K berounské stavbě, kterou můžete projít do jiného světa, vás dovedou následující 4 indicie: yyy.lojchpwobcfspvo.da / Služby / Půjčujeme / Audioknihy

Etapa 2 – Jiný svět